Svet
17 ogledov

Zajeti član zemunskega klana

1/5
Žurnal24 main
Zgodaj zjutraj so na meji med Hrvaško in Srbijo pri nezakonitem prestopu meje ujeli moškega, ki trdi, da je Miloš Simović, sicer član razvpite kriminalne združbe zemunski klan.

Zgodaj zjutraj so na meji med Hrvaško in Srbijo pri nezakonitem prestopu meje ujeli moškega, ki trdi, da je Miloš Simović, sicer član razvpite kriminalne združbe zemunski klan.

Moškega, ki sicer pri sebi ni imel dokumentov, s katerimi bi lahko potrdil identiteto, so ob dveh zjutraj zajeli v Moroviću pri Bajakovem. "Zajeti moški je izčrpan, videti je zapuščeno, dokumentov nima, tako da še preiskujemo, ali gre res za Simovića," so povedali na policiji.

"V Srbijo je poskušal vstopiti peš, zajeli so ga v enem izmed vodnih kanalov. Če se bo potrdilo, da gre res za Simovića, gre takoj v zapor, saj je pravnomočno obsojen," je povedal predstavnik srbske policije Milorad Veljović.

"Ubil me je prijatelj"
Simović, pripadnik zloglasnega zemunskega klana, naj bi pred dvema dnevoma pri jezeru Rakitje huje ranil drugega pripadnika tega klana, Sretka Kalinića, imenovanega Zver.

 

Fotografije policijskega varovanja hudo poškodovanega kriminalca v zagrebški bolnišnici si lahko ogledate tukaj.

Oba sta bila na begu od atentata na srbskega premierja Zorana Đinđića marca 2003 naprej. Sodili so jima v odsotnosti in ju obsodili na 30 let zapora. Kalinić je poleg tega dobil še 40-letno zaporno kazen zaradi sodelovanja pri 19 umorih, treh ugrabitvah in dveh terorističnih akcijah. Trenutno je v zagrebški bolnišnici, kjer nanj budno pazi policija. Neuradno jim je povedal: "Ubil me je najboljši prijatelj."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.