Svet
69 ogledov

Zakaj Frančišek goduje danes, na svetega Jurija?

papež frančišek, kuba Profimedias
Papež Frančišek danes goduje. A danes je sveti Jurij!

Papež Frančišek je danes, ko goduje sveti Jurij, praznoval svoj god s pistacijevo torto, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Papežev god je v Vatikanu državni praznik, Frančišek pa god praznuje danes, ker je njegovo rojstno ime Jorge.

God kristjani praznujejo takrat, ko se cerkev spominja svetnika, katerega ime nosijo, včasih pa je bil to veliko večji praznik kot rojstni dan. Papež sicer ob izvolitvi prevzame novo ime, a svojega godu očitno ne prestavi. 

Torto je pripravil "hišni" slaščičar, zaradi papeževe diete je bila pripravljena z manj sladkorja, na njej pa je bila tudi figurica svetega Jurija z zmajem. 

Spovedoval najstnike

Papež je sicer danes znova presenetil, saj je odšel na Trg svetega Petra in pomagal spovedovati najstnike, ki so prišli na tridnevni jubilej mladih. Ta poteka v sklopu svetega leta usmiljenja. V Vatikan je prišlo kot 70 tisoč mladih, starih od 13 do 16 let, ogromna večina jih je iz Italije. Papež je spovedal 16 fantov in deklet. 

Mladi bodo imeli popoldne koncert za stadionu, jutri pa bo papež z njimi daroval mašo na Trgu svetega Petra. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 19:25 23.april 2016.

    ...pa še to ne vsi....

  • Janez_53 17:18 23.april 2016.

    Moja tašča je imela zanimivo razlago, zakaj je god pomembnejši od rojstnega dne: "Vsako tele ima rojstni dan, god pa le ljudje"!