Svet
15 ogledov

Zakaj vsi sovražijo najbogatejšo žensko …

Gina Rinehart EPA
Georgina Hope Rinehart je na dobri poti, da postane najbogatejša oseba na svetu. Številni je kljub temu ne marajo. S čim vse se je 58-letna Avstralka zamerila?

Zamera revnim delavcem
Rinehartova je nedavno izjavila, da bi morali siromašni delavci manj piti, kaditi, se zabavati in več delati. Meni, da so le ljubosumni na bogate, da bi morali kaj narediti, ne pa da se le pritožujejo. Bes delavskega razreda, ki se prebija iz meseca v mesec, je bil zagotovljen. Ob tem je morda pozabila, da izvor njenega bogastva ni v njenem trdem delu, temveč ga je podedovala po očetu, rudarskem magnatu Langu Hancocku.

Znižanje plače na dva dolarja na dan
Ob neki priložnosti je izjavila, da so avstralski rudarji preplačani in s tem nekonkurenčni. Za vzor jim je postavila delavce v afriških rudnikih, ki zaslužijo po dva dolarja na dan. Lahke besede za nekoga, ki na vsake pol ure obogati za milijon dolarjev, piše BusinessInsider.com.

Slaba pisateljica
V prostem času se ukvarja s pisanjem proze. Kritizirali so jo zaradi številnih slovničnih in pravopisnih napak ter slabega poznavanja jezika. Razburila je tudi z idejo v enem od svojih del, da bi Avstralijo razdelila na dva dela.

Ne verjame v podnebne spremembe
Meni, da so podnebne spremembe popolna fikcija, zato predlaga čimprejšnjo ukinitev davka na ogljikov dioksid.

Z denarjem do lepše podobe v medijih
Leta 2010 je zapravila 285 milijonov dolarjev, da bi kupila del v družbi Fairfax Media, ki je lastnik nekaterih vodilnih avstralskih časopisov in radijskih postaj. Želja, da bi prišla do položaja, ki bi ji omogočal nameščanje urednikov, se ji ni uresničila.

Mačeho obtožila umora očeta
Georginin oče se je po smrti njene mame znova poročil, in sicer z družinsko hišno pomočnico. Ob očetovi smrti jo je obtožila, da ga je ubila. Preiskava je pokazala, da je Hancock umrl naravne smrti.

Tožari se s svojimi otroki
Kar trije od njenih štirih otrok jo tožijo. Razlog: dedek je za njih ustanovil fond, iz katerega bi lahko začeli črpati denar, ko najmlajša hčerka dopolni 25 let. No, Gina je rada upraviteljica tega fonda, zato je dostop do njega otrokom onemogočila do svojega 114. leta.

Komentarjev 3
  • Manca 13:30 17.september 2012.

    kapitalizem pokvari človeka..

  • erikkk 10:32 17.september 2012.

    se strinjam ... bljak

  • Luka Lovše 23:59 16.september 2012.

    Naj se pogleda v ogledalo, bogata morda je, sam kar naj bo...