Svet
12 ogledov

"Žal mi je, da sem strmoglavil na vašo stavbo"

vojaško letalo v stavbo, virginia beach
1/6
Reuters
Lovec F-18 je treščil v stanovanjsko stavbo, pilota sta se izstrelila. O ranjenih na tleh še ni uradnih podatkov, bolnišnica pa naj bi potrdila, da je sprejela šest poškodovanih.

Letalo ameriške mornarice, lovec F-18, je treščilo v stanovanjsko zgradbo v mestu Virginia Beach v ameriški zvezni državi Virginia, oba pilota pa sta se izstrelila, so poročali ameriški mediji. O morebitnih ranjenih na tleh za zdaj ni podatkov.

"Žal mi je, da sem strmoglavil v vašo stavbo"

Pat Kavanaugh je za CNN povedal, da je enega od pilotov našel pri razbitinah letala. Ta je bil še vedno privezan na sedežu, Kavanuagh in drugi pa so mu pomagali proč od ognja. Pilot se je opravičil, ker je letalo strmoglavilo v njihovo zgradbo.

V bolnišnici šest ljudi

Tiskovni predstavnik mornarice je za BBC dejal, da je letalo strmoglavilo ob 12:08 (16:08 GMT) ter da sta se člana posadke izstrelila in sta na varnem, prav tako je pod nadzorom požar goreče stanovanjske hiše. Tiskovni predstavnik Pentagona George Little je prek Twitterja sporočil, da "obrambni sekretar Leon Panetta pozorno spremlja zrušenje F-18 v Virginia Beach in ga skrbi za morebitne izgube življenj in poškodb".

Eden od novinarjev je s prizorišča na Twitterju poročal, da je tamkajšnja bolnišnica potrdila, da je sprejela tri civiliste in oba pilota, zdravijo pa tudi šesto osebo, za katero ne vedo, ali je civilist ali pripadnik vojske. O obsegu njihovih poškodb prav tako ni poročil. Lokalna poročevalska postaja WTKR poroča o precejšnji škodi na stavbi, ki stoji v bližini centra mesta.

"Sprožili smo vse možne ukrepe na državni ravni, da bi zagotovili takojšnja sredstva in pomoč tistim, ki jih je nesreča prizadela. Molimo, da ni bil v tej nesreči nihče poškodovan ali ubit," je povedal guverner Virginie Bob McDonnell.

"Gorel je zadnji del letala"

Priče so povedale, da so tik pred nesrečo videli letalo izprazniti rezervoar za gorivo. "Videti je bilo ogenj iz motorja. Mislil sem si, da je izpušni dim ali kaj ... ampak letalo je vse bolj izgubljalo višino. Potem sem videl enega pilota, da se je izstrelil. Menda sta bila dva, vendar sem videl le enega. In potem, kakih pet sekund kasneje, je letalo udarilo v stavbo, ki je zagorela," je povedal očividec Jon Swain.

Komentarjev 1
  • stalker 09:37 07.april 2012.

    ma jebe se mi za ameriko !!!