Svet
9 ogledov

Žal nam je, da smo pozabili trupelce

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Iz hrvaške bolnišnice v Zaboku so poslali pisno opravičilo staršem umrlega novorojenčka, katerega truplo so „pozabili“ v mrtvašnici.

„Žal nam je, da se je to zgodilo, saj je bil to še en šok za starše. Kljub temu menimo, da smo ravnali strokovno,“ so v sporočilu za javnost zapisali v bolnišnici v Zaboku.

Kot smo poročali včeraj, je 38-letna Hrvatica v bolnišnici rodila zdravega otroka, ki pa je ponoči umrl. Podpisala je izjavo, da za pokop poskrbi bolnišnica. Ko pa je čez dva meseca prišla po poročilo patologa, jo je ta vpraša, kaj naj naredi z otrokom. Tako je izvedela, da bolnišnica ni poskrbela za pokop, ampak je otrok dva meseca ležal v mrtvašnici.

V bolnišnici pravijo, da so patologiji poslali dopis, da morajo poskrbeti za pokop, poroča Jutarnji list. Ker je predstojnik patologije na službeni poti, novinar ni mogel preveriti, ali so dopis res prejeli, odprto pa ostaja tudi vprašanje, zakaj se bolnišnica ni pozanimala, ali je bilo poskrbljeno za pokop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.