Svet
838 ogledov

"Zaljubila sva se na prvi pogled"

Sodišče Profimedias
Sodišče je zvezo Monice Mares in njenega sina Caleba Patersona prepoznalo kot incestno. Obsodilo ju je na tri leta pogojne kazni s prepovedjo medsebojnih stikov.

Monica Mares (37) in njen sin Caleb Paterson (20) iz Nove Mehike sta se prvič srečala po 18 letih, saj je mama svojega sina ob rojstvu dala v posvojitev. Takrat sta se, kot trdita sama, zaljubila, a sodišče je njuno zvezo prepoznalo kot incestno in ju obsodilo na tri leta pogojne kazni s prepovedjo medsebojnih stikov. 

Policija ju je prijela februarja lani, potem ko je zvezo med mamo in sinom prijavil njun sosed. Oba sta na sodišču priznala krivdo in pristala na triletno pogojno kazen, z letom in pol prepovedi medsebojnih stikov. Monica je poleg tega izgubila skrbništvo za svojih devet preostalih otrok.

"On je ljubezen mojega življenja" 

"On je ljubezen mojega življenja in ga ne želim izgubiti," je za tuje medije povedala Monica. "Moji otroci ga imajo radi. Nič naju ne more ustaviti, niti zapor, absolutno nič. Moram biti z njim. Ko pridem iz zapora, se bomo preselili v Kalifornijo."

Incest je kaznivo dejanje v vseh 50 zveznih državah ZDA, se pa kazen za to dejanje od ene do druge države razlikuje. 

Pri 16-ih ga je dala v posvojitev

Monica je Caleba rodila pri 16 letih in ga oddala v posvojitev, kjer so mu spremenili ime v Carlos. Spet sta v stik stopila po 18 letih, ko naj bi se "zaljubila" in stopila tudi v seksualni odnos. 

Monica je povedala, da je bila to "ljubezen na prvi pogled". "Bila sem srečna, ko sem prvič videla sina," je dejala Monica. "Jokal je od sreče, močno me je objel. No na začetku je bila le materinska ljubezen." 

Čeprav sta na začetku živela kot mati in sin, Monica pravi, da je gojila do njega drugačne občutke: "Bilo je nekaj živega v mojem življenju. Zaljubila sem se. Rekla sem mu: 'Ne vem, kako se boš odzval, jaz sem ti mama in ti si mi sin, a ljubim te'."


On ji je po pripovedovanju Monice odgovoril, da goji do nje enake občutke, a da ga je bilo strah priznati. Monica je povedala, da je Caleb nekaj najboljšega, kar se ji je zgodilo v zadnjih 19 letih in da želi z njim preživeti preostanek njenega življenja. 

"Oba sva odrasla"

Caleb pa je dejal, da na Monico nikoli ni gledal kot na mamo in se mu je zveza zdela popolnoma normalna. "V vsem življenju nisem ničesar dobil in ko se je ona pojavila, je bila pripravljena storiti vse, da me osreči," je povedal za medije. "Enostavno sem se zaljubil."

Monica se je zavedala, da lahko zaradi incestne zveze s sinom izgubi skrbništvo nad preostalimi otroki in pristane v zaporu, a se je vseeno odločila obdržati zvezo s sinom. Zvezo sta skrivala pred javnostjo, Monicin sin pa se je na Caleba obračal kot na očeta. "Idilo" je pokvaril prihod policije.

"Če me želijo postaviti v zapor zaradi ljubezni, naj me postavijo," je tedaj dejala Monica. "Nihče naju ne more ločiti. Če moram izbirati med preostalimi otroki in Calebom, bom izbrala njega."

Neodobravanje javnosti

Caleb pa je dejal, da si ni predstavljal, da bo imel zaradi tega težave, saj sta oba odrasla. A ni kršil le zakona, temveč je bil priča tudi neodobravanju in kritikam s strani prijateljev, sosedov in širše skupnosti. Na ulici ga napadajo in mu grozijo celo s smrtjo. 

"Videl sem veliko negativnih komentarjev na družabnih omrežjih," je dejal Caleb. "Ljudje najino zvezo označujejo za odvratno, a mene to ne vznemirja. Če bi bili na mojem mestu, bi se enako odzvali."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jozicamurn 20:03 23.marec 2017.

    Grozno. Mama pa tudi ni mogla najti nekoga podobnih let. Ima rada piščančke in to tiste, ki jih sama poda na svet?! Če to ni vredno obsojanja potem je svet že v totalni neo-liberalni mavrici izpirjenih in bizarnih mentalno-bolanih osebkov.

  • Pepe007 06:48 23.marec 2017.

    Nazadnjaški Američani. Take zapirajo, druge oblike sprevržene spolnosti pa izvažajo po svetu in označujejo za kršenje človekovih pravic, kjer temu ravno ne ploskajo.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:34 22.marec 2017.

    Bolano na prvi pogled!