Svet
99 ogledov

Zaljubljena brat in sestra izgubila na sodišču

par ljubezen Shutterstock
Brat in sestra, ki sta v incestnem ljubezenskem razmerju, sta se obrnila na Evropsko sodišče za človekove pravice, saj menita, da imata prav tako pravico do skupnega družinskega življenja. Skupaj imata štiri otroke, dva med njimi imata motnje v razvoju.

Evropsko sodišče za človekove pravice je pritrdilo Nemčiji, da je ta upravičeno prepovedala incest.

Patrick Stuebing in Susan Karolewski sta brat in sestra, ki sta temu oporekala, saj sta prepričana, da imata pravico do takšnega življenja in da jima je bila okrnjena temeljna človekova pravica. Vztrajata, da njuna ljubezen ni nič drugačna.

Nov nemški zakon proti incestu temelji na predpostavki, da bo imel otrok, ki se rodi bratu in sestri, večjo verjetnost, da ima motnjo v razvoju. Dva od štirih otrok, ki jih ima par, sta taka. Njun odvetnik je temu oporekal z argumentom, da se to lahko prav tako zgodi, če ima otroka par, ki ima sam motnjo v razvoju, pa vendar te okoliščine niso prepovedane. Sodišče za človeške pravice se s tem ni strinjalo, še poroča BBC.

Zbližala ob smrti mame

Stuebing je zaradi incesta v zaporu že odsedel tri leta. Sestre nemško sodišče ni spoznalo za krivo, saj ima osebnostno motnjo in je tako le "delno odgovorna za svoja dejanja".

Brat je svojo sestro sicer spoznal šele po tem, ko je raziskal svoje družinske korenine. Kot otrok je  živel v rejništvu, s svojimi biološkimi starši se je srečal šele v svojih dvajsetih. Brat in sestra sta se zbližala smrti njune matere.

Komentarjev 2
  • Grega Vehement 22:11 12.april 2012.

    A je tip na sliki isti kot tip v oglasu za žurnalove počitnice, ki se občasno pojavi zraven? ^^

  • JackD 21:44 12.april 2012.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://z24.si/kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si .