Svet
7090 ogledov

Žalosten konec 30-letne novinarke

Viktoria Marinova Facebook
Neznanci so se brutalno spravili nad mlado televizijsko novinarko.

V bolgarskem mestu Ruse na severu države so neznanci brutalno umorili 30-letno televizijsko novinarko Viktorio Marinovo. Kot je danes sporočilo tožilstvo, so njeno truplo našli v soboto v nekem parku, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pred umorom naj bi Marinova poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU.

Vzrok smrti so bili udarci v glavo in zadušitev. Žrtev naj bi bila tudi posiljena. Ob tem so izginili njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil, dodaja AFP.

Kot je še povedal tožilec Georgi Georijev, motive za dejanje iščejo tako v zasebnem kot profesionalnem življenju umorjene, policija pa je sporočila, da za zdaj niso našli sledi, da bil zločin povezan z njenim delom.

Bolgarski mediji poročajo, da je Marinova na televiziji TVN pred kratkim začela voditi novičarsko pogovorno oddajo Detektor.

Umor je že obsodil predstavnik Ovseja za svobodo medijev Harlem Desir, ki je zahteval celovito preiskavo. Tudi iz Društva novinarjev Slovenije so sporočili, da so zgroženi. "Brutalen umor najostreje obsojamo. Pristojne organe pozivamo, naj zločin temeljito raziščejo ter najdejo in obsodijo storilca," so tvitnili.

Gre že za tretji umor novinarja v EU v letu dni; oktobra lani so ubili malteško novinarko Daphne Caruana Galizia, februarja pa slovaškega novinarja Jana Kuciaka.

Jan Kuciak Svet Prijeli osumljence za umor slovaškega novinarja in njegove zaročenke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • miki1234 08:55 08.oktober 2018.

    umazani politiki gredo preko trupel, da zakrijejo svoje grehe... povsod isto