Svet
3181 ogledov

Žalosten posnetek: Tigra so s trajektom peljali na Hvar

Tiger na trajektu na Hvar 24sata.hr
Hrvaški aktivisti so že večkrat poročali o obstoju nezakonitega živalskega vrta na Hvaru.

Na trajektu na otok Hvar so bralci hrvaškega portala 24sata.hr opazili nenavadnega potnika. Nekdo je s prikolico skušal na otok pripeljati tigra. 

Medtem ko je tiger mirno čakal na svoj prihod na cilj v majhni kletki, so ga šokirani potniki gledali, nekateri pa so celo fotografirali. Bliskavica fotoaparata ga je zmotila, zato se jim je odločil obrniti hrbet.

Na poizvedbe novinarjev portala 24sata.hr o tem, ali je divje živali sploh dovoljeno prevažati na tak način, so jim v Jadroliniji dejali, da "člani posadke niso dolžni pregledati vsebine prikolice, če ni prijavljen prevoz nevarnega blaga" in dodali, da prevoz živali ni bil prijavljen, temveč je lastnik prijavil le osebno vozilo s prikolico.

Kot so novinarjem neuradno povedali poznavalci veterinarskih predpisov, prevoz takšne živali nedvomno ni skladen z vrsto predpisov in zakonskih aktov, med drugim mora imeti voznik za to vrsto prevoza posebno dovoljenje, priklopnik pa zagotovo ni primeren, da bi ščitil žival pred pobegom.

Hrvaški aktivisti so že večkrat poročali o obstoju nezakonitega živalskega vrta na Hvaru, kjer živali zadržujejo na skrajno neprimeren način, vendar so veterinarske inšpekcije očitno nemočne, lastnik pa na vprašanja novinarjev ne odgovarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:57 13.julij 2021.

    Divje živali v ujetništvi bi se morale po celem svetu prepovedati, tako kot se je lov nanje.

  • dusan2 22:33 13.julij 2021.

    Lada si mislila, da se bo pripeljal na zadnjem sedežu Karlotovega Porscheja, res si za hece, bi, pa je trenutno v sporu z zetom, pa mu ta neda ključev avtomobila, Nepreverjeno si.

  • lada 21:05 13.julij 2021.

    dan šoferjev + mehanikov; zapret hudića v kletko, živali pa spustit na prostost !