Svet
113400 ogledov

Žalosten preobrat: Pogrešano mamico so našli, a v izredno slabem stanju

Izgubljena Američanka Reševalni pas/Twitter
Pogrešano mati 10-letne hčerkice, ki se je izgubila v New Yorku, so našli - a kot pravijo svojci, zgodba (še) nima srečnega konca.

Mamico iz Kolorada, ki je bila pogrešana kar dva meseca, so našli na Manhattnu, a njeni bližnji pravijo, da zgodba še nima srečnega konca. 39-letna Alyssa Olivier je namreč po njihovih trditvah utrpela živčni zlom, popadajo jo občutki agresije. 

Prepoznali so jo namreč na podlagi posnetka, na katerem je brcnila neznanca v glavo. Ker Olivierova nima pri sebi niti denarnice, je postala brezdomka, zaradi napada pa jo iščejo tudi policisti. 

"Prestrašeni smo," je za New York Post povedala 68-letna Alyssina mama Kristie Olivier. "Je v stanju, ko ni povsem prisebna. Ne vemo, ali imamo opravka z zdravstvenim problemom, težavo z duševnim zdravjem ali s čim drugim. Dva meseca je brez lastnih finančnih sredstev. Kdo ve, na kaj je naletela na ulicah?"

Obiskala svojo teto, nato pa nadaljevala pot proti New Yorku

Alyssa je pred dvema mesecema zapustila svoj dom v Denverju v Koloradu, saj je želela obiskati svojo staro teto v Kansasu, kjer se je Olivierova rodila in odraščala. Na pot se je odpravila s svojim starim džipom, suzukijem Grand Vitaro letnik 2000. 

Po obisku tete se je odpeljala proti New Yorku, kjer je študirala. Po navedbah staršev ima v mestu še vedno prijatelje. A kot so pojasnili njeni bližnji, so dva dni po njenem prihodu v New York prenehali prejemati njena sporočila, na telefon se ni več oglašala. Zato so vložili prijavo o pogrešani osebi. Olivierova je sicer sveže ločena in ima 10-letno hčer Georgio, je povedala njena mama. Ko je Alyssa zapustila Colorado, se je bivši par ravno pripravljal na prodajo svoje hiše. Alyssa je živela s starši in bolni mami pomagala pri pripravi obrokov, pranju perila, vožnji na sestanke ...

"Bila je umetnica," je dejala Kristie Olivier. "Rada je slikala, šivala ... Ima celo svojo spletno stran." 

Izgubljene denarnice ni več želela nazaj

Njen avto z izpraznjeno baterijo in praznim rezervoarjem so našli 9. avgusta. V njem je bila še vedno njena torbica, denarnice pa ne več. Izpiski s kreditne kartice so pokazali, da je vmes obiskala azijsko restavracijo, picerijo ... Nato pa je izgubila denarnico. Oseba, ki jo je našla, je Alysso kontaktirala, a je ni želela več nazaj. "To je ta problematični del, ki ga ne poznamo. Je bila nekje napadena? Kot otrok je imela poškodbo možganov," je povedala zaskrbljena mati. Zdravniki so ji pri šestih letih diagnosticirali redko motnjo, ki povzroča vnetje in krvavitev v žilah. Kot je dodala mati, je hčerka večkrat imela hude glavobole, v času napadov ji je otekel obraz.

Našel jo je zasebni detektiv, a ni želela njegove pomoči

Po informacijah zasebnega detektiva, ki ga je najela njena družina, se Alyssa več kot mesec dni ni po telefonu pogovarjala z nikomer. Nato je opravila dva klica. Prepoznal jo je na posnetku, iz katerega je razvidno, da je udarila dva mimoidoča sprehajalca. Anonimni klicatelj, ki se je odzval na podlagi plakata o pogrešani osebi, pa je detektivu povedal, da jo je opazil na ulici z majhno belo mačko. Na podlagi njegovih informacij je detektiv Alysso našel. "Izgledala je utrujena. Nosila je tri torbe in zagotovo je bila videti kot brezdomka," je povedal in dodal, da je zavrnila zdravniško pomoč in ni hotela iti z njim nazaj domov. Zato ji je dal 100 dolarjev in seznam telefonskih številk svojcev ter ji povedal, kako zaskrbljeni so njeni bližnji. Detektiv meni, da ženska potrebuje pomoč. 

Starši tako še vedno skušajo priti v stik s svojo hčerko. Prestrašeni so, ker se bliža zima, Alyssa pa očitno doma nima. Skrbi jih tudi, da jo bo še pred njimi našla policija. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Elizabeth_Perez 16:42 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • mina6 21:46 25.oktober 2021.

    Pogrešano MATER ...!!!