Svet
63 ogledov

Žalostna usoda za tri heroje

nož, kri Profimedias
Župan Portlanda v ameriški zvezni državi Oregon Ted Wheeler je v soboto tri moške, ki so na vlaku mestne železnice skušali ubraniti dve muslimanki pred rasističnim zmerjanjem kriminalca, označil za heroje, ki bi morali biti zgled vsem.

Policija je v petek kmalu po tragediji aretirala 35-letnega Jeremyja Josepha Christiana iz Portlanda, ki ima kriminalno kartoteko. Na vlaku je hudo zmerjal dve ženski na dan, ko se je začel muslimanski sveti mesec ramazan. Na pomoč ženskama so pristopili trije moški, rasistični kriminalec pa je izvlekel nož.

Na kraju samem je ubil 53-letnega vojaškega veterana Rickyja Johna Besta, v bolnišnici je kasneje umrl 23-letni Taliesin Myrddin Namkam Meche, za življenje pa se v kritičnem stanju bori 21-letni Micah David-Cole Fletcher.

Zločin iz sovraštva?

Preiskavi policije Portlanda se je pridružil FBI, ki ugotavlja ali je šlo morda za zločin iz sovraštva. Župan Wheeler je za zločin posredno obtožil predsednika ZDA Donalda Trumpa in njemu podobne politike, ki razpihujejo rasno in versko sovraštvo. "Nasilne besede vodijo do nasilnih dejanj," je dejal župan.

Komentarjev 3
  • kapibara 09:33 29.maj 2017.

    Župan Wheeler je za zločin posredno obtožil predsednika ZDA Donalda Trumpa in njemu podobne politike, ki razpihujejo rasno in versko sovraštvo.- Kdo je pa v Mančestru razpihoval ?

  • kapibara 09:32 29.maj 2017.

    Pa v EU tudi !

  • Žurnalček 17:57 28.maj 2017.

    Ej tupko od župana , vsega je kriv vaša opica in pa črnc na položaju predsednika ! Kva so amyji blesavi in kratke pameti , to ne moreš verjeti !