Svet
47973 ogledov

Žalostno slovo 15-letnika

nagrobna sveča Profimedia
Storilcev še niso našli.

Francijo te dni pretresata odmevna primera medvrstniškega nasilja pred šolami, v katerih je po okrutnem skupinskem napadu 15-letni dijak danes umrl, 13-letna učenka pa je bila zaradi hudih poškodb v komi. Francoski predsednik Emmanuel Macron je v odzivu obljubil nepopustljivost do vseh oblik nasilja.

Poškodbam je danes podlegel 15-letni dijak tretjega letnika Shamseddin, ki ga je po odhodu z njegove srednje šole v delavskem predmestju Viry-Chatillon 20 kilometrov južno od prestolnice Pariz v četrtek popoldne preteplo več najstnikov, ki so nato pobegnili.

Državni tožilec v Evryju Grégoire Dulin je danes povedal, da ga je hudo poškodovanega našel mimoidoči na ulici v bližini njegove šole. Z reševalnim vozilom so ga zaradi srčnega zastoja odpeljali v bolnišnico, kjer so ga zvečer operirali, a je danes zgodaj popoldne umrl, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred tem nad 13-letnico

Storilcev še niso našli, preiskava pa se osredotoča na "umor in skupinsko nasilje v bližini šole", je povedal državni tožilec. Dodal je, da želijo ugotoviti okoliščine omenjenih kaznivih dejanj in omogočiti aretacijo storilcev.

Nasilen napad se je zgodil samo dva dni po tem, ko so trije najstniki v delavski četrti obmorskega mesta Montpellier na jugu Francije v torek pred njeno šolo napadli in pretepli 13-letno Samaro, ki je bila zaradi hudih poškodb nekaj časa v komi.

Napadalce, dva mladoletnika in mladoletnico, so že aretirali. Priznali so, da so jo tepli, danes pa so bili na državnem tožilstvu zaradi uvedbe sodne preiskave o poskusu naklepnega umora, je sporočil tožilec Fabrice Belargent. Najstarejši, 15-letni osumljenec je v priporu.

Tožilec je še povedal, da vse kaže, da se je napad zgodil v okviru skupine najstnikov, ki so žalili drug drugega na družbenih omrežjih.

Hrvaška policija Dva umora v enem dnevu Svet Otrok poklical policijo: "Nekdo mi je ubil mamo" Nedopustno Šport "Zadevo jemljemo skrajno resno, storilcem smo za petami"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 10:00 06.april 2024.

    3:1 ali 6:1. kje je pogum? ce se ze gres nasilneza. probaj 1:1. ta mladina ne pozna nobene casti. preden me kdo napade. nasilje med mladino je vedno bilo in bo. dokler nas ai ne zreducira. ampak je bil kodeks. ...prikaži večs. za reve so veljali tisti v skupini.

  • Avatar Zala
    Zala 20:50 05.april 2024.

    Čedalje bolj se nagibam h kitajski sodni praksi. Za nekatere je prostor samo še na oni strani mavrice.