Svet
2439 ogledov

Žalostno vremensko razdejanje v Italiji

Neurje v Italiji Epa
V Italiji neurje zahtevalo več smrtnih žrtev.

Italijansko prestolnico Rim in njegovo okolico je ponoči zajelo hudo neurje z vetrom in obilnimi padavinami. V mestu Fiumicino v bližini mednarodnega letališča Leonardo da Vinci je umrla 27-letnica. Sunek vetra je prevrnil njen avto, ki je nato padel v kanal. O neurju z dvema smrtnima žrtvama poročajo tudi iz drugih delov države.

Tornado a Fiumicino nella notte - 28 Luglio 2019

Nella notte, un tornado ha colpito Fiumicino (RM), causando ingenti danni ed una vittima. Video di Tiziano De Santis. #ItaliaLiveMeteo #tornado #Fiumicino #Roma #Lazio #danni #disastro #perturbazione www.itameteo.altervista.org

Objavil/a Italia Live Meteo dne Nedelja, 28. julij 2019

Neurje je v Fiumicinu povzročilo veliko gmotno škodo. Za nekaj ur so morali zapreti tudi tamkajšnje letališče, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Je kot po kakšni vojni," je posledice neurja komentiral župan te občine Esterino Montino.

O gmotni škodi in poplavah poročajo tudi iz Rima. Zaradi nekaterih poplavljenih stavb so morali gasilci iz stanovanj evakuirati ljudi. Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.

Umrla zaradi strele

V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, od koder poročajo o moškemu, ki je umrl zaradi zemeljskega plazu. V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je kasneje umrla za posledicami poškodb.

Vremenoslovci za danes svarijo pred neurjem v Lombardiji, Venetu, Liguriji in Laciju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.