Svet
10 ogledov

Žalovanje za žrtvami

nasilje v afriki Reuters
Predsednik Srednjeafriške republike Michael Djotodia je razglasil tridnevno žalovanje za žrtvami nedavnega nasilja med krščanskimi in muslimanskimi oboroženimi skupinami v prestolnici Bangui.

Po podatkih Rdečega križa je bilo samo v četrtek ubitih najmanj 300 ljudi.

"Da bi počastili spomin na naše državljane, ki so izgubili življenja v nedavnih tragičnih dogodkih, bo potekalo tridnevno žalovanje," je prek radia sporočil Djotodia.

Predsednik je izrazil sožalje vsem prebivalcem Srednjeafriške republike, obenem pa zagotovil, da so razmere pod nadzorom in pozval ljudi, naj normalno nadaljujejo vsakdanje življenje.

Djotodia se je zahvalil za pomoč Franciji, ki je po zeleni luči Varnostnega sveta Združenih narodov za posredovanje v to afriško državo poslala 1200 svojih vojakov. Francoski vojaki patruljirajo po prestolnici in imajo pod nadzorom letališče, kamor se zatekajo predvsem krščanski begunci.

Predsednik Francije, nekdanje kolonialne gospodarice Srednjeafriške republike, Francois Hollande je sicer v soboto napovedal, da bodo število vojakov povečali še za 400.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.