Svet
4922 ogledov

Zamaskirani neznanci pretepli ministra

Janis Varufakis EPA/Yannis Kolesidis
Nekdanjega grškega finančnega ministra Janisa Varufakisa je v petek zvečer napadla skupina zamaskiranih neznancev.

Levičarskega opozicijskega poslanca in nekdanjega grškega finančnega ministra Janisa Varufakisa je skupina približno 20 ljudi najprej žalila pred restavracijo, kjer je večerjal s podporniki svoje stranke Mera25. Varufakis je nato odšel pred vhod restavracije, da bi se pogovoril z njimi, a ga je napadlo več zamaskiranih ljudi, ki so ga vrgli na tla, brcali in udarjali v obraz, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Varufakisa so po napadu prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljen nos.

Varufakis se je na Twitterju zahvalil za solidarnost, ki jo je bil deležen po napadu. Zanikal pa je poročila, da so bili napadalci avtonomisti, anarhisti ali levičarji. Po njegovih besedah so bili prej najeti nasilneži, ki so ga obtožili, da je med dolžniško krizo leta 2015, ko je bil finančni minister, Grčijo prodal tujini.

Njegova stranka je napad označila za "drzen fašistični napad provokativnih nasilnežev". Tiskovni predstavnik vlade Janis Ekonomu pa je incident obsodil in zagotovil, da bo policija storila vse, da odgovorne privedejo pred roko pravice, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Četrt Exarchia, v kateri so napadli Varufakisa, je znana kot sedež anarhističnih gibanj v prestolnici. Pred isto restavracijo je bil leta 2015 že žrtev podobnega napada.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • bobubob 17:29 11.marec 2023.

    Ko se razraste pravna država, Pravici preostane le še ta postopek..

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:33 11.marec 2023.

    Ni problem če so ga pretepli. Pomembno. Je da ga ni kdo pljunil. A ne Branko Grim (a)s(a). Lahko bi staknil atipično pljučnico.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:57 11.marec 2023.

    Varunafukakis je prodal Grčijo "trojki" in podobno je hotel storiti Janša, ki je to "trojko" dejansko tudi že klical v Slovenijo...K sreči nas je takrat rešila "šivilja"...za kar smo ji lahko hvaležni...Čeprav nikoli ne bom pozabil kako me je bilo ...prikaži večlo sram, ko je v evropskem parlamentu govorila "angleško".....Še Janez zna bolje ;))