Svet
18 ogledov

Zanimajo ga naložbe v hrvaški turizem

Savdski princ na Hrvaškem
1/2
Žurnal24 main
Hrvaško je obiskal savdski princ Valid bin Talal bin Abdulaziz al Saud, ki naj bi bil z 28 milijardami dolarjev vrednim premoženjem eden najbogatejših Zemljanov.

Princ naj bi bil predvsem zainteresiran za vlaganja v hrvaški turizem, s predsednikom Ivom Josipovićem pa sta govorila tudi o sodelovanju v vojaški industriji.

Kot je po delovnem kosilu v Makarski sporočil hrvaški predsednik, je princ pokazal interes za Hrvaško. Predsednik je izrazil upanje, da se bo iz tega interesa "rodilo konkretno sodelovanje med našima vladama in gospodarstvoma".

"Moja želja je bila, in mislim, da nam je to uspelo, Hrvaško predstaviti kot gostoljubno državo, ki sprejema vse dobronamerne ljudi in prijatelje," je po poročanju hrvaških medijev še pojasnil Josipović.

"Na razpolago smo vam za vse, kar bi si zaželeli narediti v Zagrebu," pa je gostu sporočil zagrebški župan Milan Bandić, s katerim se je prav tako sestal.

Zanima ga le elitni turizem

O konkretnih projektih naj sicer še ne bi bilo govora, a kot je povedal Josipović, princa zanimajo le najpomembnejši, vrhunski projekti. Hrvaška je gotovo država za takšne projekte, za elitni turizem in hotele s pet zvezdicami in več, je dodal.

Bogati 59-letni princ je sicer na Hrvaško v spremstvu okoli 30 sodelavcev prispel že v ponedeljek. Pripotoval je iz Monaka, kjer se je pred tem družil s tamkajšnjim knezom Albertom II.

Forbes ga uvršča na 26. mesto

Ameriška revija Forbes ga na lestvici najbogatejših uvršča na 26. mesto. Je lastnik družbe Kingdom Holding Company, ki ima deleže v največjih podjetjih na svetu, od Amazona in Appla do Coca Cole in McDonaldsa.

Je pa tudi velik filantrop in naj bi v minulih desetletjih doniral več kot 2,4 milijarde dolarjev.

Na Hrvaško je po pisanju hrvaškega časnika Jutarnji list prišel, da bi preučil možnosti za vlaganja in se tudi malce spočil. Stanoval je v razkošnem apartmaju zagrebškega hotela Esplanade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.