Svet
1 ogledov

Zanimanje za poroke drastično upadlo

Rebeka Dremelj, poroka Youtube
Zanimanja za sklenitev zakonske zveze je vse manj, tako v Evropi kot drugod po svetu. V Ameriki je v zadnjih letih sklenjenih za več kot petina manj zvez kot pred 50 leti.

Skoraj polovica odraslih Američanov, kar je rekordno nizka številka, je neporočenih, kaže raziskava ameriškega raziskovalnega centra Pew. Še leta 1960 je bilo poročenih 72 odstotkov, danes pa 51 odstotkov. Povprečna starost nevest je 26,5 leta, ženinov pa 28,7 leta.

Američani, stari med 18 in 29, so najbolj izrazit prikaz padca priljubljenosti sklenitve zakonske zveze. Le 20 odstotkov teh ljudi je poročenih, pred 50 leti pa je delež znašal 59 odstotkov. Raziskava ugotavlja še, da je zanimanje za prvo sklenitev zakonske zveze v primerjavi z letom 2009 upadlo za pet odstotkov.

Ob tem izpostavljajo, da je zanimanje za poroke upadlo tudi v Evropi, a avtorji raziskave niso povsem prepričani, če lahko ta padec povezujejo (le) z ekonomskim stanjem. Po poročanju BBC, ki se sklicuje na podatke raziskave, štirje od desetih Američanov menijo, da je poroka "zastarela zadeva".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.