Svet
33591 ogledov

Zanimivo, kako domačini opisujejo krute napadalce

Makariv Profimedia
Kot smo že poročali, so iz ukrajinskega mesta Makariv, ki leži 50 kilometrov zahodno od Kijeva, sporočili, da so po umiku ruskih sil našli 132 ustreljenih civilistov. Večino so našli v množičnih grobiščih.

Župan Vadim Tokar je za ukrajinsko televizijo dejal, da so storilci ruski vojaki. Te novice sicer še niso uradno potrdili, je pa zanimivo poročanje novinarja Italijanske tiskovne agencije Anse Lorenza Attianeseja. Po njegovih besedah tamkajšnji domačini napadalce opisujejo kot Azijce s poševnimi očmi.

Mučenja in posilstva

Domačini po njegovih besedah hodijo po mestu še vedno s strahom v očeh, mesto pa je na pol porušeno in na pol zapuščeno. Po njegovih besedah so našli 133 trupel. Na truplih, ki so jih našli tudi na poljih in za hišami, pa so bili znaki mučenja. "Imeli so zvezane roke, našli so vsaj dva primera posilstva," opisuje.

Eden od domačinov mu je povedal, da so streljali na vse, ki so se pojavili na ulicah, na avtomobile so streljali celo iz zraka. Sam se je z družino, s psi in mačkami skrival v kleti svoje hiše, kjer so bili v temi in brez ogrevanja. Čeprav je tudi njegova hiša zelo poškodovana, pravi, da so imeli srečo. V nekatere hiše so namreč napadalci metali granate tudi v kleti: "Niso želeli niti, da se skrivamo, ubijali so tudi živali."

Mercedes-Maybach S650 Guard Racija pri sosedih Avto Skrivnost zaseženega mercedesa ruskega oligarha Černobil ob zavzetju ruske vojske 24. februarja 2022 Černobil Svet Ruski vojaki, ki so kopali jarke v Černobilu, imajo še leto življenja
Komentarjev 23
  • Pišmevuh 06:32 11.april 2022.

    Ne kot Azijce ampak Azovce. Če je dovoljeno Slava Ukrajini, ne vidim razloga, da bi bilo prepovedano Heil H.... Kake vse laži servirate.

  • jozica71 17:26 10.april 2022.

    Rusi ravnajo z ujetimi ukrajinskimi vojaki korektno, medtem, ko obratno, Ukrajinci ujete ruske vojake mučijo in ubijajo. Nihče me ne bo prepričal, da se pa potem grejo Rusi izživljat nad neoboroženimi in nemočnimi civilisti. PIKA!

  • jakec1575 15:22 10.april 2022.

    Kazhstanski, azajberfzan in sibirija. Ruske enote od tam.