Svet
5 ogledov

Zanka okoli generala se oži

(Foto: 24sata, T. Miletić) Žurnal24 main
Pobeglega hrvaškega generala Ivana Koradeja, ki je osumljen umora štirih ljudi, je policija ponoči opazila v bližini Novog Golubovca in Velike Veterničke v hrvaškem Zagorju.

Gre za območje v bližini slovenske meje, nedaleč stran od Ptuja. Policija je begunca opazila s pomočjo termovizijskih kamer blizu mesta, kjer so našli njegov terenski avtomobil. Na osnovi analize posnetkov lahko z veliko gotovostjo trdijo, da gre za Koradeja.

Policija je popolnoma blokirala območje okoli Velike Veterničke, kjer je tudi generalova hiša. Prečesali so meter za metrom, pa tudi vse tamkajšnje hiše, ki bi jih lahko Korade uporabil za skrivališče, vendar ga niso našli. Zato se je policija preselila proti bližnjemu Ivanovcu, kjer nadaljuje s preiskavo. Policija predvideva, da bo ubežnika našla še danes. V akciji sodeluje okoli 500 policistov, ki preiskujejo tudi vse hiše na območju, saj menijo, da bi lahko Korade, morda tudi z uporabo sile, zatočišče našel pri tamkajšnjih prebivalcih.

Upokojenega generala hrvaške vojske iščejo zaradi utemeljenega suma, da je pred dnevi ubil štiri ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.