Svet
1056 ogledov

Zapeljal v žensko in 7-mesečna otroka

Oslo ukraden rešilec Epa
V Oslu je danes oborožen moški ukradel reševalno vozilo in z njim zapeljal v pešce.

Policija je moškega aretirala, nekaj ur po dogodku pa še žensko, ki naj bi bila vpletena v incident. Med aretacijo osumljenca so uporabili strelno orožje, pri čemer osumljenec ni bil huje ranjen.

Policija je kasneje na novinarski konferenci v Oslu potrdila, da so v zvezi s krajo reševalnega vozila nekaj ur po dogodku aretirali 25-letno žensko, ki je osumljena posedovanja orožja. Dodali so, da je moški 32-letni Norvežan, ki je osumljen poskusa umora.

Po navedbah policije je osumljenec z ukradenim vozilom zapeljal v žensko z vozičkom in starejši par. Po poročanju norveške tiskovne agencije NTB sta bila v vozičku sedemmesečna dvojčka. Vsi so bili lažje poškodovani in so jih odpeljali v bolnišnico.

Oslo ukraden rešilec | Avtor: Epa Epa
Očividci so povedali, da so policisti streljali v gume reševalnega vozila in da je voznik streljal nazaj. Policisti so se podali v lov za vozilom, pregon pa se je končal, ko se je rešilec zaletel v vrata pred stanovanjsko zgradbo. V vozilu so našli orožje in večjo količino mamil, zaradi česar sta verjetno osumljenca po nesreči tudi bežala. 

Incident se je zgodil v stanovanjskem naselju Torshov v severnem delu Osla. Motiv moškega za dejanje za zdaj ni znan. Menijo sicer, da dogodek ni imel terorističnega ozadja. Preiskujejo pa povezave moškega s skrajno desnico. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.