Svet
28 ogledov

Zapeljujejo in zasužnjujejo najstnice

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Na tisoče mladih Nizozemk se je ujelo v past zvodnikov, ki so se poimenovali Loverboys. Dekleta so zasužnjili, le redke pa so se rešile iz njihovih krempljev.

Dekletom in najstnicam zvodniki obljubljajo ljubezen, ko pa si pridobijo njihovo zaupanje jih fizično in spolno zlorabljajo, je zapisano na spletni strani Stoploverboys.NU, ki jo je ustanovila Anita De Witt, ki dekletom pomaga, da se rešijo iz pekla prostitucije. De Wittova je povedala, da se  nizozemske oblasti problema otepajo. "Gre za resno težavo, saj niso vpletene le najstnice. Moja najmlajša žrtev ima devet let, najstarejša pa 51," je razkrila De Wittova.

Z 11 leti prisiljena v spolne odnose
Med žrtvami je tudi 14-letna Samantha, ki je bila stara 11 let, ko je spoznala enega od zvodnikov. Loverboy, s katerim se je dobila na dogovorjenem kraju, se je najprej prepričal, da Samanthini starši ne vedo nič o sestanku, potem pa jo je prisilil v spolne odnose z enim od njegovih prijateljev. Posnel je tudi fotografije, s katerimi je izsiljeval deklico. "Včasih mi je pripeljal starejšega moškega, večinoma pa so bili stari nekaj čez 30 let. Nekateri moški so me tepli, drugi pa so od mene zahtevali, da jih kličem očka," je razkrila 14-letnica.

Grozil je njeni družini

Kimberley je bila stara 18 let, ko jo je zapeljal eden od zvodnikov in jo prisilil v prostitucijo. "Če sem zbežala, me je našel. Grozil je, da bo napadel mojo družino," pravi Kimberley, ki dodaja, da nekatera dekleta privolijo v prostitucijo, večina pa jih je v to prisiljenih. 

De Wittova pravi, da je težko povedati koliko deklet imajo Loverboys pod nadzorom, ocenjujejo pa, da bi jih bilo lahko okoli pet tisoč, še poroča britanska spletna stran Sky News.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.