Svet
25 ogledov

Zapis na Twitterju vzrok za izgon iz ZDA

Če se odpravljate v ZDA, pazite, kaj pišete na svojih družabnih omrežjih. Britanec, ki je na Twitterju zapisal, da se bo tako zabaval v ZDA, da jih bo uničil, je končal na peturnem zaslišanju, poleg tega so ga vrnili v Veliko Britanijo.

Leigh Van Bryan je prek Twitterja poslal prijatelju sporočilo: "Si prost ta teden, da se dobiva, preden uničim Ameriko?" Van Bryan, 26-letni barman, je namreč s svojim dekletom načrtoval potovanje v Los Angeles, kjer sta se nameravala zabavati.

A njegov tvit je opazila služba za domovinsko varnost, zato so ju njeni agenti pričakali na letališču v Los Angelesu, poroča BBC. "Obnašali so se, kot da sem terorist," o svojem srečanju z agenti pripoveduje Van Bryan. "Ves čas sem jim dopovedoval, da so narobe razumeli moj tvit."

A pojasnila niso zalegla, agenti so po petih urah zaslišanja britanski par vkrcali na letalo in ju poslali v Veliko Britanijo.

Abta: Ne šalite se

Predstavniki združenja Abta, ki zastopa britanske prevozniške družbe, opozarjajo, naj se potniki pred odhodom v ZDA vzdržijo kakršnih koli izjav, ki bi bile lahko razumljene kot teroristična grožnja. "Imeli smo že primere, ko so se potniki šalili z varnostniki na letališčih, da imajo v torbi bombo. Nato so jih zadržali in zaslišali in potniki so zamudili let, varnostniki pa so dokazali, da nimajo smisla za humor, ko obstaja potencialna grožnja," pravi predstavnik Abte.

Van Bryan ni edini, ki je to spoznal. Ko se je januarja 2010 potnik Paul Chambers razjezil, ker je bilo letališče zaradi snega zaprto in ni mogel na obisk k dekletu, je na Twitterju zapisal, da bo pognal letališče Robin Hood v Doncastru v zrak. Kaznovan je bil s skoraj tisoč evri kazni, ker pa je grozil britanskemu letališču, vsaj ni bil na večurnem zaslišanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.