Svet
16 ogledov

Zaposlitveni sejem za begunce privabil tisoče

zaposlitveni sejem za begunce berlin EPA
Več kot štiri tisoč ljudi se je udeležilo zaposlitvenega sejma, ki so ga v Berlinu organizirali izključno za begunce.

Na enodnevnem dogodku je zaposlitev ponujalo 211 delodajalcev. Med drugim so ponujali so zaposlitev v turizmu, gradbeništvu in zdravstvu. Zanimanje je bilo večje od pričakovanega.

Fadi Salem, učitelj, ki je zbežal iz Sirije, si želi najti delo v izobraževanju, a ima težave zaradi nemških pogojev o znanju jezika. "Dobro bi bilo, če bi nam kot beguncem Nemčija pomagala z znižanjem njenih zahtev, da bi nam bilo malce lažje. Sem optimističen, a je vsak korak težak," je dejal Salem. 

Zanimanje ni bilo veliko samo med begunci, ampak tudi med delodajalci. Lastnik hotela, v katerem je potekal sejem, Ekkehard Streletzki je poudaril, da tudi begunci ne bodo delali za en evro. "Plačani bi morali biti tako, kot je v Nemčiji normalno. V nasprotnem primeru ne bodo mogli plačati najemnine in preživeti družin," besede Streletzkega navja RT.com. 

Stephan Kuehne, lastnik enega od hotelov, je za AFP dejal, da mu primanjkuje mladega kadra, zaradi česar ima na voljo več delovnih mest. Ali ima nekdo status begunca ali ne zanj ni pomembno, dokler je usposobljen in pripravljen za delo. 

Komentarjev 4
  • Zmago 08:43 03.marec 2016.

    Na koncu bodo pa vsega krivi ........... Nemci ..... kot že nekoč ;-\https://www.youtube.com/watch?v=dXhhz-IENPM

  • malonaokoli 17:50 02.marec 2016.

    upam, da so vse popisali.

  • Avatar olor
    olor 14:39 02.marec 2016.

    Jasno da bodo ti delali za nizke pare, Nemci in drugod bodo pa brez dela. Ne vem kako dolgo bodo to gledali. V vsakem primeru se bo začela pizderija in še več nacionalizma.