Svet
30 ogledov

Zapravila je že dobrih 7 tisoč evrov, a je še vedno brez izpita

Slika je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
37-letnica iz hrvaškega Šibenika si je že 38-krat neuspešno poskusila pridobiti vozniško dovoljenje.

37-letnica iz hrvaškega Šibenika je že 38-krat neuspešno poskusila opraviti vozniški izpit. Vozniško dovoljenje pa si poskuša pridobiti že od leta 2000, zaradi česar na Hrvaškem trenutno velja za rekorderko po številu propadlih poskusov opravljanja izpita, poroča 24sata.

V avtošolo se je vpisala pred 14 leti, ko je sicer takoj uspešno prestala teste iz cestno-pormetnih predpisov in izpit iz nudenja prve pomoči. Na preizkus oziroma praktično preverjanje vožnje pa se je od tedaj prijavila že 54-krat, a se ga kar 16-krat niti ni udeležila. Nazadnje je poskušala konec julija.

Nesojena voznica ob vsaki novi prijavi na preverjanja plača okoli 40 evrov. "Svetovali smo jih naj se na preverjanje vožnje raje ne prijavlja več, dokler ne bo za vožnjo res pripravljena. Ampak nas ne želi upoštevati,"  priznavajo njeni dosedanji inštruktorji. Poudarjajo, da jih je doslej zamenjala že nešteto, ravno tako avtošol. Do sedaj je Šibenčanka tako za vse ure učenja vožnje v večih avtošolah, tečaj prve pomoči in zdravniški pregled zapravila že preko 7 tisoč evrov.

Na hrvaškem avtoklubu (HAK) sicer ugotavljajo, da imajo kar nekaj podobnih rekorderjev v propadlih poskusih opravljanja vozniškega izpita. V Zagrebu je nek moški vozniški izpit opravil v 22-em poskusu, Osiječanka je voznica postala v 23-em poskusu, kandidatka na Reki pa v 20-em poskusu.

Komentarjev 1