Svet
8 ogledov

Zaprli poligamistični verski center

Žurnal24 main
V Teksasu v ZDA so iz ranča poligamista Warrena Jeffsa odpeljali 52 deklic starih od šest mesecev do 17 let, med katerimi jih je bilo najmanj 18 spolno zlorabljenih.

Poligamistični tempelj je ustanovil Warren Jeffs, ki je bil lani obsojen zaradi spolne zlorabe mladoletne osebe. Poročil se je z neko 14-letnico, ki je morala obveznosti zakona izvrševati tudi z njegovim 19-letnim nečakom

Tiskovni predstavnik pristojnega urada za mladino je dejal, da so trideset drugih otrok in mladostnikov vzeli v varstvo. Ustanovitelj kolonije Jeffs vodi fundamentalistično sekto mormonov, ki se javno ukvarjajo z mnogoženstvom.

Verska sekta
Približno 10.000 privržencev sekte živi na meji med zveznima državama Utah in Arizona v poligamističnih gospodinjstvih. Po nekaterih podatkih naj bi v največjem poligamističnem centru živelo tudi do 150 ljudi.

Odpadniški člani poročajo o prisiljenih zakonih z mladoletnimi in zlorabah otrok. Jeffs je bil v času aretacije na seznamu najbolj iskanih zločincev ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.