Svet
28309 ogledov

Zapuščenega malčka podojila kar policistka, sledilo je tole …

Fotografija policistke, ki doji tujega otroka, se je bliskovito razširila po spletu.

V otroško bolnišnico sestre Marie Ludovic v Buenos Auresu so pred dnevi sprejeli nevarno podhranjenega otroka. Na srečo je bila ravno takrat v bolnišnici v službi tudi policistka Celeste Ayala, tudi sama mati dveh otrok.

Na veliko presenečenje bolnišničnega osebja je policistka zanemarjenega otroka brez zadržkov vzela v naročje in ga podojila. Vznemirjeni otrok se je takoj pomiril. "Videla sem, da je lačen, neprestano je tlačil prste v usta, zato sem osebje prosila, če ga lahko objamem in podojim. Pogled na nesrečnega otroka mi je zlomil srce. Družba bi morala biti na takšne primere bolj občutljiva, ne smemo dovoliti, da otroci tako trpijo," je dejala Ayalova.

Policistkina sodelavka je fotografijo objavila na družabnih omrežjih, kjer se je bliskovito razširila. Ob fotografiji pa je zapisala: "Rada bi, da vsi vidijo, kako ljubeznivo si se danes odzvala, ko si videla zapuščenega otroka – brez obotavljanja si ravnala, kot bi bila njegova mama."

Cristian Ritondo, minister za varnost province Buenos Aires, je policistki, ki je tudi prostovoljna gasilka, čestital: "Rad bi se vam zahvalil za gesto spontane ljubezni, ki je pomirila vznemirjenega otroka. To je policija, na katero smo ponosni, takšno policijo si želimo!"

Ayalova, ki ima doma 16-mesečno hčerko, si je z dejanjem v bolnišnici prislužila napredovanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Leon Gal 09:46 24.avgust 2018.

    Vsi ki tukaj omenjate v prvi vrsti modro uniformo niste dozoreli. Nihče ni v komentar omenil matere. To je dejanje človečnosti in tu nima zaposlitev nobene zveze. Sočloveku je treba pomagati po lastnih zmožnostih, kar pa dandanes več ne obstaja. ...prikaži več V svetu kjer se ob stiski tako tujca, soseda kot sorodnika obrneš stran in v svetu kjer brat brata kolje je nekaj hudo narobe. In v tem svetu živimo. Takšne pozornosti in dejanja pa vseeno dokazujejo da še naša humanost ni čisto na dnu.

  • maresem 08:56 24.avgust 2018.

    No, pandurji.... ob teh komentarjih se lahko malo zamislite, sploh pa vodstvo policije.

  • borut08 19:19 23.avgust 2018.

    Pri nas policija sciti lopove in mafijsko drzavo ter terorizira in psihicno unicuje drugace mislece in niso na taksnem custvenem nivoju,da bi katera bila to naredila.Poznajo samo teror in spletke oz.hinavscino.