Svet
58842 ogledov

Zapustila jim je več kot tri milijone prihrankov. To si je zaželela

Pokopališče Epa
Vita Carrapa je umrla v 95 letu starosti. Ves svoj denar in premoženje je zapustila v ta namen ...

V Lokalni zdravstveni upravi province Lecce (ASL) iz Italije se zdaj močno trudijo, da bi ugodili zadnji želji prijazne občanke, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Vita Carrapa, ki je umrla 16. februarja 2019 v starosti 95 let, je ASL zapustila nepremičnine, vrednostne papirje in prihranke v skupni vrednosti več kot tri milijone evrov. Vse to v želji, da bi v Maglieju v provinci Lecce zgradili objekt za "oskrbo in pomoč".

Univerzalni dedič je ASL

Generalni direktor ASL iz Lecceja Stefano Rossi je pred notarjem v preteklih dneh sprejel dediščino starke, ki je v oporoki kot univerzalnega dediča navedla ASL in zahtevala, da se njena zapuščina uporabi za gradnjo zgradbe v Maglieju z naslovom "Carrapa Paolo in sestre". Nosila naj bi torej ime njenega ljubega brata.

Dediščino sestavljajo hiša, vrednostni papirji v vrednosti 1.800.000 evrov ter okoli 970.000 evrov prihrankov.

Postopek za sprejem oporoke se je v zadnjih tednih pospešil po volji strateškega vodstva, saj mora Asl Lecce, da bi imel koristi od dediščine, zgraditi strukturo v petih letih od odprtja oporoke. "Vita Carrapa je dobrotnica našega časa, ki se ji v imenu celotne družbe zahvaljujem za velikodušnost in daljnovidnost. Potrudili se bomo," tako Rossi, "da bodo želje zapustnika našle konkretno zadoščenje, da se bo njena zamisel o varovanju zdravja v javni strukturi uresničila v spomin na njenega ljubega brata in sestre."

Fotografija je simbolična.

 

Plečnik na Gorenjskem, razstava ZVKDS Kranj PLEČNIK Gorenjska S stvaritvami je "presegel čas in jih zapisal večnosti", a te niso večne lipicanec lipica v ljubljani Slovenija Slovenski posebnosti vpisani v Unescov seznam kulturne dediščine stara hiša zapuščinska razprava Pod streho To se zgodi, če z ostalimi dediči nikakor ne pridete do dogovora
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.