Svet
29 ogledov

Zaradi bolezni se ne sme smejati

Bolezen srca Shutterstock
Sedemletni Bradley se ne sme smejati. Trpi namreč za redko boleznijo srca, pri kateri lahko zaradi vznemirjanja pride do infarkta ali celo smrti.

V začetku leta so Bradleyu diagnosticirali ventrikularno tahikardijo. Srce mu namreč bije veliko prehitro, tudi dvakrat do trikrat hitreje kot pri zdravem človeku. Bolezen je zelo resna, saj lahko zaradi prehitrega bitja srca pride do infarkta ali celo smrti. Zato se mora izogibati vsem fizičnim naporom in stvarem, zaradi katerih bi njegovo srce lahko začelo nenadzorovano biti, piše Daily Mail.

"Ves čas pazimo na Bradleya, da se ne vznemirja preveč. Že sam skok v objem lahko povzroči težave oziroma smrt," je povedala Bradleyeva mati Toni.

V naslednjih dneh bodo opravili več preiskav, nato pa se bodo odločili za način zdravljenja. Omenjeno bolezen se lahko namreč nadzoruje in zdravi tudi z zdravili, izključena pa ni niti operacija. Do takrat pa mora sedemletnik počivati in se namesto v parku igrati doma v sobi z računalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.