Svet
11 ogledov

Zaradi bombe zasilno pristalo letalo

letalo Shutterstock
Zaradi domnevne bombe na letalu je moralo letalo na relaciji New York–Moskva pristati.

Potniško letalo, ki je bilo namenjeno iz New Yorka v Moskvo, je moralo na Islandiji zasilno pristati. prejeli so namreč klic, da je na letalu bomba.

"Prejeli smo anonimen klic, da je na letalu eksploziv," je dejal tiskovni predstavnik Dannenberg in dodal, da je na podlagi prijave pilot odločil, da pristane.

Pristanek airbusa A-330 je potekal varno in brez težav. Letalo so izpraznili, iz varnostnih razlogov so preventivno evakuirali tudi celotno letališče, nato pa je stekel temeljit pregled letala, potnikov in njihove prtljage. Kot je za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass povedal neimenovani predstavnik ruske vlade, pri tem niso našli nobenega razstreliva, a predstavnica Aeroflota tega zaenkrat še ni mogla potrditi.

Kot je sicer dejala, naj bi pregled trajal najmanj šest ur. Zaenkrat je predvideno, da naj bi letalo iz Reykjavika proti Moskvi vzletelo okoli 21. ure po srednjeevropskem času.

Klic z grožnjo, da je na krovu letala pet kovčkov, polnih razstreliva, ki bodo ob pristanku v Moskvi eksplodirali, so prejeli ameriški organi pregona, potem ko je letalo že zapustilo New York, je poročala ruska tiskovna agencija Interfax.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.