Svet
7 ogledov

Zaradi dekleta zažgal jedrsko podmornico

Ameriška podmornica Miami Ameriška mornarica / Wikipedia
Ameriške obveščevalne agencije je maja letos zaradi požara na jedrski podmornici USS Miami zajela panika. Najprej so mislili, da gre za teroristični napad. Izkazalo se je, da je bil na delu razočarani delavec.

Škodo, ki jo je povzročil požar, so ocenili na 440 milijonov evrov. Preiskovalci so ugotovili, da ni šlo za teroristični napad. Požar je povzročil 24-letni razočarani delavec Casey James Fury, ki so ga preiskovalci odkrili šele po opravljenem poligrafu.

"Ko me je pustilo dekle, sem bi zelo depresiven. Moral sem jemati pomirjevala. Mislil sem, da me bo minilo, saj me je pred tem že pustilo kakšno dekle. Vendar se je vse skupaj še poslabšalo, ko mi je dekle poslalo sporočilo, da se dobiva z drugim. Doživel sem živčni zlom. Vse, kar sem si v tistem trenutku želel, je bilo, da čim prej odidem domov," je med preiskavo dejal Casey, ki je v rezervoarju podmornice z vžigalnikom zažgal krpe za čiščenje, prepojene z bencinom.

Zahtevajo dosmrtno ječo

Požar, ki ga je povzročil depresivni delavec, ki se je pred tem poskušal pomiriti s kozarčki vodke, bi se lahko končal katastrofalno, če dan prej torpeda ne bi izvlekli na obalo. Tožilci zato pri kazni niso prav nič prizanesljivi. Za razočaranega delavca želijo dosmrtno ječo in povrnitev stroškov materialne škode. Kot kaže, bo nesrečni Casey do konca življenja v zaporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.