Svet
30 ogledov

Zaradi duhov zahtevajo premestitev

Duhovi Profimedias
Več deset beguncev, ki so nastanjeni v oddaljeni vasici na Švedskem, je zaprosilo tamkajšnje oblasti, naj jih premestijo, potem ko so se večkrat pritožili, da se v njihovem zavetišču slišijo čudni glasovi in utripajo luči.

Švedka agencija za migracije je v sredo poročala, da med 35 in 58 prosilcev za azil, ki so nastanjeni v majhni vasici Grannaforsa v notranjosti province Smaland zahteva premestitev. Pritoževali so se zaradi sumljivih zvokov, ki so prihajali iz vodovodnega sistema in električne napeljave v stavbi.

PREBERITE ŠE: 

"Vrata so se odprla sama od sebe," je za lokalni časnik Smalandssposten povedala Hamid Alojaili iz Sirije. "Zunaj ni bilo nikogar." Dodala je, da je prepričana, da v hiši straši. 

Za zdaj ostajajo

Vodja lokalne agencije za migracije Magnus Petersson jim je moral sporočiti, da ta trenutek ni nobenih alternativ. 
Stefan Johansson, eden od solastnikov objekta, je prepričan, da obstajajo naravne razlaga za "pojav duhov", kot je dotrajana električna napeljava ter manjše deformacije strukture zaradi nenadnih temperaturnih sprememb, ki sčasoma povzročajo čudne, piskajoče zvoke. 

"Gre za staro stavbo, vrata so lahko malo postrani. Včasih čudni zvoki prihajajo iz vodovodnih cevi," je dodal. "Vse to smo jim pojasnili, ali so naša pojasnila sprejeli, ne vem."

Na Švedsko je letos prispelo rekordno število 150 tisoč beguncev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.