Svet
3 ogledov

Zaradi dveh cigar ne bosta skrbnika

Kajenje v avtomobilu Shutterstock
Britanski par ne bo smel biti skrbnik otroka, ker je mož v zadnjih 18 mesecih pokadil dve cigari. Nad odločitvijo sodišča sta razumljivo ogorčena.

Štiriintridesetletna Clare Baker in njen mož Paul iz mesta Brentwood Essex sta bila deset mesecev po oddaji vloge za prevzem skrbništva nad otrokom soočena z vprašanjem, če sta v zadnjih 18 mesecih kadila.

Čeprav nista kadilca, se je Paul odločil, da bo pred komisijo govoril resnico. V preteklosti je namreč pokadil le dve cigari, in sicer eno na poroki pred devetimi meseci in eno na službeni zabavi letošnjega maja.

Doživela sta šok

Nato pa je sledil šok. Naslednji dan sta iz sodišča v Essexu dobila odločbo, da ne moreta biti skrbnika otroka, saj je Paul kadilec. Praksa sodišča je sicer že v preteklosti bila, da otroka ne da v posvojitev tistim parom, ki kadijo, poroča Daily Telegraph.

"Gre za šalo – ta politična korektnost je ušla izpod nadzora. Če ima sodišče takšno politiko, potem ni upanja, da bi otrokom dali možnost lepšega življenja. Moj oče je bil posovojen, ko je bil star 18 mesecev, zato sem si vedno želela posvojitve oziroma prevzema skrbništva nad otrokom," je dejala ogorčena Clare.

Par sedaj razmišlja, da se bo pritožil na višje sodišče. Upata, da bo to presodilo v njuno korist. "Nisem mogel verjeti – obžalujem, da sem rekel, da sem pokadil cigari, ampak od nekdaj sem bil pošten," je dejal Paul.

Clare in Paul imata sicer že štiri otroke: 14-letnega Mitchella, sedemletnega Fraserja, petletnega Ellisa in triletno Isobelle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.