Svet
29283 ogledov

Zaradi epidemije bodo verjetno podaljšali šolske počitnice

Šola in koronavirus Profimedia
O predlogu se bodo na Hrvaškem še pogovorili.

V Banskih dvorih je danes potekal sestanek članov Državnega štaba s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. Pogovarjali so se o trenutni epidemiološki situaciji na Hrvaškem in možnih ukrepih, med drugim o širjenju uporabe covid-certifikatov, poročajo lokalni mediji.

Prejšnji teden je minister za zdravje Vili Beroš dejal, da so "vse možnosti na mizi, vključno s covid potrdili". Obvezna uporaba covid certifikatov je bila doslej uvedena v zdravstvenem in socialnem sistemu, na Hrvaškem pa razmišljajo o razširitvi njihove uporabe.

Notranji minister Igor Božinović je danes spregovoril tudi o strožjem nadzoru obstoječih ukrepov. Dotaknil se je namreč jutranjega sestanka, kjer so razpravljali o ukrepih in covid certifikatih v luči slabšanja epidemične situacije: "Napovedali smo že, da se bo število novookuženih od jeseni povečalo, kar smo vedno združevali s priporočili glede upoštevanja osnovnih ukrepov in pozivom občanom, da se cepijo," je dejal.

"Kar smo danes razpravljali kot odziv na trenutne razmere, je okrepljen nadzor nad tistimi ukrepi, ki so zdaj v veljavi, zlasti ko gre za maske v zaprtih prostorih. Pogovori se bodo nadaljevali - glede na dejstvo, da je četrtina na novo okuženih iz šolskega sistema'', je rekel.

Možnost podaljšanja šolskih počitnic

Minister je napovedal možnost podaljšanja šolskih počitnic po dnevu vseh svetih, 1. novembra. Ponedeljek je namreč dela prost dan, torek in sreda pa sta po šolskem koledarju še šolske počitnice. S podaljšanjem počitnic v prihodnjem tednu tako otroci ne bi prestopili šolskih vrat skoraj 10 dni, če bo predlog sprejet.

''Razpravljali bomo, kako izkoristiti prihajajoče počitnice. Za preostala dva delovna dneva bomo morda predlagali, da se v šole ne gre. O tem se bomo še pogovorili, zato ne bom prejudiciral,'' je dejal.

O domnevni zahtevi istrskega štaba za pouk na daljavo Božinović ni seznanjen. V zvezi z ukrepi je še dodal, da je potrebno okrepiti nadzor nad upoštevanjem obveznosti nošenja mask.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Melinda_Owens 16:14 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦