Svet
34 ogledov

Zaradi Erasmusa milijon otrok

Država želi spodbuditi študente, da bi službo poiskali že med absolventskim staž Žurnal24 main
Eden od štirih študentov, ki so sodelovali v programu Evropske unije za študentske izmenjave Erasmus, je med bivanjem v tujini spoznal svojega bodočega partnerja.

Iz teh zvez se je od začetka programa leta 1987 po ocenah rodilo že milijon otrok, kaže danes objavljena študija o učinkih programa Erasamus.

Okoli 33 odstotkov študentov, ki so sodelovali v programu, imajo partnerje, ki niso enake nacionalnosti kot oni, kar je skoraj trikrat več kot študenti, ki niso sodelovali v programu (13 odstotkov), so sporočili iz Bruslja.

Manj možnosti za trajno brezposelnost

Dobre rezultate pa udeleženi v programu Erasmus dosegajo na trgu dela, saj študija kaže, da imajo diplomanti z mednarodnimi izkušnjami precej boljši položaj na trgu dela, verjetnost, da bodo dolgotrajno brezposelni, pa je dvakrat manjša v primerjavi s tistimi, ki niso študirali ali se usposabljali v tujini.

Pripravniki Erasmus so bolj podjetniško usmerjeni, desetina jih ustanovi svoje podjetje. Poleg tega program Erasmus ne daje samo več možnost za zaposlitev, temveč tudi širi njihova obzorja in bogati njihove družbene stike. Štirideset odstotkov izmed njih je po zaključku študija vsaj enkrat spremenilo državo prebivališča ali zaposlitve, kar je skoraj dvakrat več kot pri tistih, ki med študijem niso zapustili domače države.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 22:22 22.september 2014.

    program bullshit, vstran vržen denar, samo žurke, filozofija pa kurvarija......... in smejanje s strani udeležencev na račun sredstev