Svet
7 ogledov

Zaradi Google Maps toži Google

Je bil za nesrečo Rosenbergove kriv Google ali njena nepazljivost? (Foto: iStock Žurnal24 main
Prebivalka Los Angelesa se je odločila tožiti spletnega velikana Google, ker ji aplikacija Google Maps ni prikazala vseh podatkov, zaradi česar se je znašla v prometni nesreči.

Aplikacija naj bi Lauren Rosenberg namreč prikazala nepopolne podatke o stranski poti, na kateri ni pločnikov in po kateri se vozijo avtomobili pri visokih hitrostih. Rosenbergova sedaj toži Google, da v aplikacijo ni vključil podatkov o morebitni nevarnosti ceste, kjer jo je voznik zbil z avtomobilom.

Zahteva 100 tisoč dolarjev, kolikor so po njenih besedah znašali stroški zdravljenja. Poleg Googla toži še voznika avtomobila Patricka Harwooda, pojavili pa so se že tudi številni kritiki, ki Rosenbergovi očitajo pomanjkanje zdrave kmečke pameti.

Google Maps trenutno še zmeraj ponuja enaka navodila za potovanje po tej poti, a tokrat so že vključena opozorila, da je aplikacija še v testni fazi, ter da na cesti lahko manjkajo pločniki ali območja, namenjena pešcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.