Svet
20 ogledov

Zaradi groženj z bombo, v Budimpešti zasilno pristalo letalo

Potniško letalo EPA
Letalo obrnilo nad Beogradom.

Po poročanju agencije Reuters, je letalo, ki je letelo iz Berlina v Hurgado, zasilno pristalo na mednarodnem letališču v Budimpešti in to zaradi grožnje z bombo. Predstavnica letališke policije Viktoria Csiszer-Kovacs je za Reuters povedala, da je bila grožnja namenjena letalskemu prevozniku. Kateremu, tiskovna predstavnica ni želela povedati.  Dodala je, da policija preiskuje potnike in prtljago na letalu .

Madžarska policija je že sporočila, da pripadniki protiterorističnih enot madžarske policije na letalu niso našli eksplozivnih sredstev.

Po poročanju madžarskega portala airportal je letalo airbus A321 nemške letalske družbe Condor na poti proti Egiptu obrnilo nad Beogradom, na poti do Budimpešte pa ga je spremljalo madžarsko letalo.

Na krovu je bilo 130 potnikov in sedem članov posadke, ki so jih do cilja prepeljali z drugim letalom, poročajo tuje tiskovne agencije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ferluci 18:42 07.december 2015.

    ..naslov so popravili..

  • Ferluci 14:53 07.december 2015.

    Zaradi groženj z bombo v Budimpešti zasilno pristalo potniško letalo.Lahko si tolmačimo:Zaradi groženj z bombo v Budimpešti, zasilno pristalo potniško letalo.Zaradi groženj z bombo, v Budimpešti zasilno pristalo potniško letalo.