Svet
32 ogledov

Zaradi grožnje z bombo evakuirali 60 šol

šola hodnik Profimedias
Na Otoku princa Edwarda v Kanadi so evakuirali vse šole.

Na vzhodu Kanade so evakuirali vse šole na Otoku Princa Edwarda. Odpovedana so bila tudi predavanja na tamkajšnji univerzi. Policisti so prečesali vse šole, a nikjer niso našli sledi o kakršnikoli eksplozivni napravi. Policija na podlagi zadnjih informacij dogodek obravnava kot neslano šalo. Šole bodo jutri normalno odprte, so še sporočili.  

Kot poroča CNN, so v času, ko je bila odrejena evakuacija, zaposleni vse šolarje prepeljali na varne lokacije, kjer jih bodo nato prevzeli starši. Slednje so oblasti pozvale, naj spremljajo obvestila in počakajo na nadaljnja navodila. 

Po poročanju ctvnews.com je na tem območju 56 šol, ki jih obiskuje okoli 19.000 šolarjev. Tri šole naj bi dobile anonimno obvestilo, da so na njihovem kampusu podtaknjene bombe. Tiskovni predstavnik Univerze Prince Edwarda je dejal, da na njihovem kampu niso prejeli nobene grožnje, a so se za odpoved predavanj odločili iz preventive. 

Evakuirali so tudi tri izobraževalne ustanove na območju Nove Scotie. Ali je kakšna povezava med obema dogodkoma še ni znano. 

Komentarjev 1