Svet
7 ogledov

Zaradi hekerstva ovadili najstnika

računalnik Žurnal24 main
Britanska policija je danes ovadila najstnika, ker naj bi bil odgovoren za hekerske napade na spletno stran ameriške obveščevalne agencije Cia.

Policija je 19-letnega Britanca Ryana Clearyja ovadila zaradi petih kršitev britanske zakonodaje o zlorabi računalnikov.

Sumijo ga povezave s hekersko skupino Lulz Security, ki je v zadnjih tednih prevzela odgovornost za več spletnih napadov.  Napadli naj bi tudi spletne strani japonskih podjetij Sony in Nintendo ter ameriškega senata.

Da bi računalnik lahko vseboval podatke, ki so povezani z napadom na Sony, so policisti sporočili že v torek. Ena od obtožb proti mladeniču pa zadeva tudi napad na spletno stran britanskega preiskovalnega urada.

Vsi primeri ovadbe se sicer nanašajo le na Veliko Britanijo, so še zatrdili na britanski policiji. Ni pa še znano, za kakšen odziv se bo odločil ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Da je Cleary vpleten, naj bi zanikala hekerska skupina Lulz Security. Mogoče so res uporabljali Clearyjeve strežnike, a da to v najboljšem primeru kaže le na zelo bežno povezavo.

Vendar izjava Lulz Security ni prepričala britanske policije. Če ga bodo spoznali za krivega, lahko dobi do 60 let zapora.

Komentarjev 1