Svet
0 ogledov

Zaradi homoseksualnosti mu grozi zapor

Anwar je zaradi obtožb homoseksualnosti že preživel šest let v zaporu. Žurnal24 main
Malezijska policija je na prostost izpustila opozicijskega voditelja Anwarja Ibrahima, ki ga je policija aretirala zaradi suma homoseksualnosti.
 

20 let zapora za homoseksualnost

Za homoseksualnost, tudi med dvema odraslima človekoma in brez kakršnekoli prisile, je v večinsko muslimanski Maleziji zagrožena 20-letna zaporna kazen.

Homoseksualnosti ga je pred dvema tednoma obtožil njegov 23-letni nekdanji pomočnik. Anwar vse obtožbe zanika in trdi, da so politično motivirane. Njegov odvetnik je povedal, da so Anwarja sicer izpustili na prostost, vendar obtožnice niso umaknili.

Najnovejše obtožbe utegnejo ogroziti Anwarjevo vrnitev na politično prizorišče in njegove načrte, da bi s pomočjo poslancev, ki naj bi prešli iz koalicije v opozicijo, strmoglavil sedanjo vlado, potem ko je opozicija na volitvah marca letos močno okrepila svoj položaj v parlamentu.

Anwar je zaradi obtožb o korupciji in homoseksualnosti pred desetletjem že preživel šest let v zaporu. Takrat so njegovi privrženci organizirali množične demonstracije, ki so jih napovedali tudi tokrat, vendar do sedaj velikih protestov ni bilo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.