Svet
8 ogledov

Zaradi igrice v smrt pognal enajst ljudi

Železniška nesreča na Bavarskem EPA
Železniški delavec na postaji, ki je v središču preiskve železniške nesreče v Nemčiji, v kateri je umrlo enajst ljudi, je priznal, da je v trenutku nesreče igral igrice na svojem mobilnem telefonu.

9. februarja je v Nemčiji prišlo do hude železniške nesreče, v kateri je umrlo enajst ljudi, še 85 je bilo hudo poškodovanih. Do nesreče je prišlo ob 7. uri zjutraj med postajama Rosenheim in Holzkirchen na Bavarskem, ko sta pri veliki hitrosti trčila dva vlaka s približno 150 potniki. 

Tega jutra je 39-letni kontrolor železniškega prometa igral igrico na svojem mobilnem telefonu, a kot sam poudarja, je z neodgovornim ravnanjem pred nesrečo že prenehal, pišejo nemški mediji. Od včeraj se nahaja v priporu, tožilstvo je zoper njega spisalo obtožnico zaradi malomarnosti na delovnem mestu, zaradi česar je prišlo do nesreče in smrti enajstih ljudi. Enemu izmed voznikov vlakov, ki sta kasneje trčila, je kontrolor podal napačno informacijo.

Preiskava nesreče je že hitro pokazala, da je najverjetneje prišlo do človeške napake, odkritje igranja igrice na mobilnem telefonu pa dokazuje, da gre za neizpolnjevanje delovnih obvez kontrolorja. Ta je priznal, da je igral igrico, vendar pri tem zanika, da bi bil zaradi tega raztresen, površen ali da bi pozabil nadzirati promet na železniških tirih.

Železniška nesreča na Bavarskem | Avtor: EPA EPA

Železniška nesreča na Bavarskem | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • tomaz 10:19 13.april 2016.

    Če varnostni sistem deluje, do take nesreče ne more priti, tudi če bi kontrolor naredil napako. To je možno le takrat, kadar je sistem iz nekega vzroka izključen. Prav oni so bili med prvimi, ki so uvedli tak način zaščite, ...prikaži veččin zaščite, nekaj let pred nami, pa že mi ga imamo vsaj 15 let.