Svet
26 ogledov

Zaradi infuzije umrl še en dojenček

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Nemčiji je zaradi okužene infuzije umrl še en dojenček. Ostali so izven življenjske nevarnosti.

Tragedija, ki se je zgodila v nemškem mestu Mainz, je terjala še eno življenje. Zaradi infuzije, okužene z enterobakterijo, ki jo je prejelo deset dojenčkov in en petletnik, je v ponedeljek zvečer umrl tretji dojenček.

Iz bolnišnice so sporočili, da je bil novorojenček na intenzivni negi, ker je bil rojen v 24. tednu nosečnosti. Nedonošenček tako skoraj ni imel možnosti za preživetje, so povedali zdravniki.

"Od samega začetka smo se borili za njegovo življenje. Glede na to, da se je rodil prezgodaj, smo pričakovali najhujše," je povedal ravnatelj bolnišnice Norbert Pfeiffer. V ponedeljek so preiskovalci sporočili, da so se dojenčki okužili prek cevke za hranjenje, saj so bili vsi na intenzivni negi.

Še vedno ni znano, kako je bakterija prišla v cevke, je povedal tožilec Klaus-Peter Mieth, ne izključujejo pa možnosti, da je odgovoren kdo od zaposlenih, saj je cevka edini del infuzije, ki se ga osebje dotika z rokami. V bolnišnici menijo, da obstaja možnost, da je bakterija v infuzijo prišla že med pripravljanjem v bolnišnični lekarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.