Svet
36 ogledov

Zaradi kraje izpitov prestavili maturo

Hrvaški dijaki Marko Lukunic/PIXSELL
Na Hrvaškem so prestavili za danes napovedani maturitetni izpit iz hrvaškega jezika. Razlog: kraja testnih pol.

Danes okoli ene ure zjutraj je pristojni hrvaški center objavil, da za danes napovedana maturitetna preizkušnja iz maternega jezika odpade. Dijaki naj bi danes pisali esej.

Kmalu je postalo jasno, da je do prestavljene mature prišlo zaradi kraje izpitnih pol, ki so jih neznanci odnesli iz zasebne srednje šole v Pulju. Primeri ukradenih izpitov pa so se začeli širiti na spletnih omrežjih in preko MMS sporočil. Med drugim naj bi dijaki pisali esej na temo "Prah" Ranka Marinkovića in Trpljenje mladega Wertherja Johanna Wolfganga Goetheja.

O kraji izpitov so bili pristojni sicer obveščeni že sinoči ob 19. uri. Okoli polnoči, ko je izpitni center dobil informacijo, da policija še vedno ni našla krivcev, pa so se odločili maturo prestaviti.

Kradljivci niso dijaki

Kot poročajo hrvaški mediji, je tamkajšnja policija medtem v Istri že prijela pet osumljencev za krajo izpitnih pol. Osumljenci niso dijaki. Podrobnosti glede kraje in policijske preiskave naj bi bile znane danes popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.