Svet
42 ogledov

Zaradi megle že drugi dan odpoved letov

Radar letališče Heathrow Žurnal24 main
London. Na letališčih Heathrow in City so zaradi goste megle že drugi dan odpovedali lete. Na tleh je ostalo več tisoč potnikov.

Na tisoče potnikov je ostalo na tleh zaradi goste megle, ki preprečuje polete v London in iz njega. Največjo škodo bosta utrpela Heathrow Airport in London City Airport, kjer so že drugi dan zapored odpovedali vse lete. Londončan Matt Rigby je eden tistih, ki je včeraj dan preživel na letališču, saj je do zadnjega upal, da bo njegovo letalo za Moskvo le vzletelo. "Osebje ni vedelo, kaj storiti, in dajali so nam nasprotujoče si nasvete. Veliko ljudi je stalo naokrog in čakalo v vrstah za terminal. Bilo je precej kaotično."

Na Heathrowu, kjer dnevno opravijo povprečno 1.300 letov, potnike pozivajo, naj aktualne podatke preverjajo na njihovi spletni strani. Ker vremenoslovci napovedujejo izboljšanje vremena, upajo, da bodo lahko kmalu letala spravili v zrak.

Megla v Londonu | Avtor: Reuters Reuters
Včeraj so tam po poročanju BBC-ja odpovedali 132 letov, danes že okoli 60 letov, na letališču City pa dobrih deset.

Tudi na letališču Gatwick so zaradi megle v teh dneh imeli težave z zamudami, a letov niso odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.