Svet
0 ogledov

Zaradi mraza otrokom ni treba v šolo

Mraz in sneg v Evropi Reuters
Izjemno nizke temperature še naprej narekujejo življenje v številnih regijah Rusije. V Moskvi so temperature najnižje od začetka zime, po državi pa je zaradi mraza umrlo že več deset ljudi.

Starši pa se lahko sami odločijo, ali bodo svoje otroke poslali v osnovne šole, ki so sicer odprte, a bodo vse izostanke otrok opravičile.

V noči na ponedeljek so temperature na območju Moskve padle na 34 stopinj Celzija pod ničlo in Moskovčani so prestali doslej najbolj mrzlo noč letošnje zime, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na vzhodu države je bil mraz še hujši. Rusko ministrstvo za civilno zaščito je v sibirsko avtonomno republiko Tuva poslalo letalo s 60 pečmi. V republiki na meji z Mongolijo je namreč pri temperaturah, ki so padle pod minus 40 stopinj Celzija, odpovedala toplarna. V vasi Čovu-Aksi je več kot tisoč ljudi ostalo brez elektrike. Približno 300 so jih preskrbeli v zasilnih zavetiščih.

Mraz je to zimo v Rusiji zahteval že 88 smrtnih žrtev. Samo v nedeljo je zmrznilo sedem ljudi, med njimi otrok. V bolnišnicah je moralo zaradi hujših ozeblin pomoč poiskati več kot 1.200 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.