Svet
2613 ogledov

Zaradi napačnega zdravila ob roko

injekcija cepljenje Dejan Mijović
Zdravnik se je odločil za napačno terapijo, zaradi katere so morali natakarju amputirati roko.

Mladi Srb je delal kot natakar na križarki. Ko je 30-letni Srb obiskal zdravnika, se je ta odločil, da bo njegovo stanje zdravil z injekcijo antihistaminika. Zaradi kakšnih težav je sprva prišel k zdravniku, Kurir ne poroča. 

Natakar naj bi zdravnika takoj opozoril, da ga peče roka, a zdravnik njegovih opažanj ni vzel resno. Nekaj ur po tem, ko je prejel injekcijo, je njegova roka postala modra in črna. Čeprav se moški ni počutil dobro, se osebje na ladji ni odločilo poklicati zdravniške pomoči s kopnega. Šele 20 ur kasneje, ko je križarka vplula v pristanišče na Floridi, so ga prepeljali v bolnišnico, a je bilo že prepozno. 

Preiskava je pokazala, da je zdravnik pacientu najprej dal napačno zdravilo in povrhu vsega še prevelik odmerek. Poleg tega zdravila ne bi smel vbrizgati v roko. Zdravnikom ni preostalo drugega, kot da mu amputirajo roko. 

Norveška družba, ki ima v lasti križarko, mu mora izplačati odškodnino v višini 4,6 milijona dolarjev. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.