Svet
5420 ogledov

Zaradi neizdajanja računov bodo zaprli Mirello

mirella tw
Tržaško diskontno trgovino, ki je zelo priljubljena tudi med slovenskimi kupci, bodo začasno zaprli.

Trgovina Mirella, ki se nahaja v bližini železniške postaje, bo zaprta 7., 8. in 9. junija, poroča italijanski Il Piccolo. Trgovina je izredno priljubljena med kupci iz Hrvaške in Slovenije ter tudi med trgovci, ki imajo v Sloveniji butike. Na vhodu trgovine, kjer kupujejo pretežno kupci iz Slovenije in Hrvaške, sicer obveščajo, da bo trgovina zaprta zaradi inventure, Il Piccolo pa razkriva, da je je zaprtje posledica številnih nadzorov finančne uprave. 

Inšpektorji finančne uprave so namreč že kar šestkrat ugotovili, da prodajalci svojim strankam niso izdali računov. Prvič je šlo za 16 evrov, nato za 95, 35, 103, 20 in 133 evrov. Finančna uprava je tako odredila tridnevno zaprtje trgovine, vodji trgovine Andrei Zamarinu pa so izdali globo v višini tisoč evrov, poročajo Primorske novice. 

To ni prva kazen, ki je doletela Zamarina. Da ne izdajajo računov, so inšpektorji ugotovili že pred leti, ko so nato trgovino zaprli za deset dni, Zamarin pa je tedaj odpustil 25 zaposlenih. Sledilo je še eno zaprtje, tokrat za tri dni, družba je nato spremenila svoj naziv in nadaljevala poslovanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stanekos 11:39 20.maj 2016.

    Mirello bodo zaprli?! Kje bo pa Marko kupoval zdaj? Bože mili