Svet
24 ogledov

Zaradi neizplačanih plač celi občini zaprl vodo

Voda Nik Rovan
Nek obupan uslužbenec komunalnega podjetja v Gračacu v Liki na Hrvaškem, ki že več mesecev ni prejel plače, je izključil vodno črpalko mestnega vodovoda in tako brez pitne vode za nekaj ur pustil celotno občino. Grozi mu od šest mesecev do pet let zapora.

Nezadovoljni 58-letnik je kaznivo dejanje uničenja ali poškodovanja javnih naprav zagrešil že 7. junija dopoldne, liško-senjska policijska uprava pa je šele danes objavila podrobnosti o dogodku, potem ko so v torek sklenili preiskavo.

Moškemu očitajo, da je zmotil običajno življenje prebivalcev, ko je odvil varovalke na vodnem črpališču Štikada in s tem izklopil vodno črpalko. Prebivalci občine Gračac so bili zato 7. junija med 9. in 13. uro brez pitne vode.

Policisti so proti 58-letniku vložili kazensko ovadbo. Na Hrvaškem zakon za tovrstno kaznivo dejanje ne predvideva pogojne kazni, ampak zgolj zaporno kazen, in sicer od šestih mesecev do petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.