Svet
11 ogledov

Zaradi nesreče aretirali dva zaposlena

Nesreča na moskovski podzemni železnici Profimedias
Po včerajšnem iztirjenju moskovske podzemne železnice, ki je povzročilo 22 smrtnih žrtev, so moskovske oblasti razglasile dan žalovanja.

V iztirjenju šestih vagonov je bilo med 22 žrtvami tudi šest tujcev. Poškodovanih je več kot 215 ljudi, po poročanju Moskow Timesa naj bi jih bilo še 56 v kritičnem stanju. V spomin na žrtve Moskovčani danes med postajo Slavjanski Bulvar in Park Pobedi polagajo cvetje in prižigajo sveče, odpovedane so vse prireditve, zastave pa so spuščene polovice drogov. Moskovski župan Sergej Sobyanin je medije zaprosil, naj s programa umaknejo razvedrilni program.

Vzrok tehnična napaka

Do nesreče naj bi prišlo zaradi tehnične napake. V noči na torek naj bi na progi opravljali dela, nesreči pa naj bi se zgodila zarado botrovalo pokvarjenega mehanizma za premikanje kretnic, ki je ostal na progi. Sumijo, da delavci ali pa predstavnik podzemne po koncu del niso še enkrat preverili mehanizma.

Preiskovalci so danes sporočili, da so v okviru preiskave nesreče pridržali dva zaposlena na moskovski podzemni železnici, in sicer vodjo vzdrževalcev in njegovega pomočnika, ki ju sumijo kršenja varnostnih predpisov. Tiskovna agencija Interfax poroča, da se je župan zavzel še za dodatno preiskavo nesreče, ki naj bi jo izvedle mestne oblasti. 

Mestne oblasti so ob tem sporočile, da bodo družinam umrlih izplačale 66.359 evrov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.