Svet
11 ogledov

Zaradi ognja selili prikolice in šotore

Preseliti se je moralo okoli sto turistov. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Turisti v avtokampu Vira na hrvaškem otoku Hvar so morali zaradi požara premakniti svoje šotore in prikolice.

Požar je po poročanju hrvaških medijev izbruhnil danes zjutraj vzhodno od kampa Vira, kake štiri kilometre od glavnega mesta Hvar na istoimenskem hrvaškem otoku. Okoli sto turistov v vzhodnem delu kampa so premestili, medtem ko se tistim, ki so bili nastanjeni na zahodnem delu ni bilo treba seliti. Po podatkih hrvaških gasilcev sicer ni šlo za evakuacijo zaradi nevarnosti, ampak so na pobudo lastnika kampa goste raje preselili na varnejše mesto. Kampa naj ogenj sicer ne bi neposredno ogrožal.

V požaru, ki so ga gasilci že uspeli lokalizirati, je pogorelo okoli 4,5 hektarja nizkega rastlinja, makije in mladih borovcev. Gasilo je okoli 50 gasilcev z 11 gasilskimi vozili in tremi letali kanader. Niso pa še uspeli lokalizirati požara na območju Drniša v šibeniško-kninski županiji, kjer je zagorelo okoli devete ure zjutraj. Ker gori na področju, kjer je bila v vojni na Hrvaškem bojna črta, je gašenje oteženo zaradi nevarnosti eksplozivnih sredstev. Hrvaški gasilci so bili aktivni tudi v soboto in nedeljo, ko je gorelo na več mestih v Dalmaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.