Svet
579 ogledov

Zaradi okužb z indijsko različico zapirajo šole

Singapur šolarji Epa
Zaradi povečanja lokalnih okužb z novim koronavirusom sta Singapur in Tajvan napovedala oziroma uvedla zaprtje šol.

V Singapurju so se za to odločili zaradi porasta okužb z indijsko različico virusa pri otrocih. Singapur bo osnovne in srednje šole zaprl od srede do konca meseca, saj se je po besedah ministra za zdravje Ong Ye Kunga z indijsko različico virusa okužilo več otrok. Minister za šolstvo Chan Chun Sing je dejal, da so nekatere mutacije virusa bolj kužne in da se zdi, da "napadajo mlajše otroke", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na Facebooku je še sporočil, da vlada pripravlja načrt za cepljenje učencev, mlajših od 16 let. V Singapurju so v nedeljo potrdili 36 novih okužb, ki so se širile lokalno, kar je največ v enem dnevu v zadnjih osmih mesecih v tej otoški državi. Danes so potrdili 21 okužb. Doslej so v Singapurju potrdili 61.000 okužb, umrlo je 31 covidnih bolnikov.

Singapur je še pred naraščanjem okužb omejil zbiranje ljudi na dve osebi. Znova pa je preložil uvedbo potovalnega mehurčka s Hongkongom, ki naj bi ga uvedli 26. maja. Hongkonška vlada je danes potrdila, da so glede na razmere v Singapurju znova preložili začetek pobude.

Na Tajvanu pa so zaradi lokalnih okužb v prestolnici Taipei in bližnjem mestu zaprli šole do 28. maja. Zaprli so tudi meje za mesec dni za vse tujce, izjema so tisti, ki imajo bivališče na Tajvanu. Danes so potrdili 333 novih okužb, od izbruha pandemije skupno več kot 2000, še poroča AFP.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.